In de bouwkroniek nr. 17 werd een persbericht overgenomen van onze collega’s uit Nederland, m.b.t. de CF Forte.

Deze afwateringsgoot heeft een opvallende uitvoering. Ze is uitgevoerd met een volledig gegalvaniseerde stalen omranding rondom en een stalen profiel in de sleufinlaat.  Het algemene gamma van CF-goten bestaat met inwendige diameters 200/300 mm tot en met 600 mm.  Deze goten garanderen zelfs in de meest zwaarbelaste situaties een snelle en efficiënte waterafvoer.

Zwaarste norm

In 1986 introduceerde Prefaest, tegenwoordig bekend onder de naam Stradal, de eerste zelfdragende prefab betonnen HRI-gootsystemen op de markt.  Sinds 2003 bestaat hiervoor de Europese norm EN 1433 (type I), die geldt als zwaarste kwaliteitsnorm voor prefab betonnen gootsystemen.  Dergelijke systemen type I zijn veel sneller en goedkoper te installeren, wat een grote besparing oplevert in het gebruik van materialen, machines, mankracht en tijd.

Het gehele assortiment van Stradal, dus zowel, de CF, CF Forte, HRI, RI en Urban-I afwateringsgoten, vallen onder de zelfdragende afvoergoten type I.

Voor meer informatie kan je ons altijd contacteren.  Het volledige artikel met foto’s kan je hier vinden bouwkroniek-27-april-2018. De verdeling van de diverse afvoergoten gebeurt in België door onze firma.  Isofaq is exclusief invoerder van Stradal.