Leuven – AB Inbev

In september 2015 werden we gecontacteerd naar aanleiding van een project op de terreinen ‘Logistiek’ van bierbrouwer AB Inbev te Leuven. Er werd gevraagd om een voorstel uit te werken met inspecteerbare en reinigbare infiltratiekratten en bijhorende rioleringsbuizen.

Uiteindelijk werd geopteerd om gebruik te maken van onze infiltratiekratten Rigo-fill Inspect in combinatie met de Quadro Control. Voor onze systemen Rigo-fill Inspect en Rigo-fill ST kunnen we zonder problemen een stabiliteitsstudie op lange termijn (50 jaar) laten verrichten door de mensen van Fränkische. Die lange termijn is extreem belangrijk voor alle partijen ! Zo vermijd je het risico dat reeds na enkele jaren problemen opduiken omwille van afgenomen druksterktes van de gekozen producten !

Waarom Quadro Control gebruiken ?

Bij veel systemen zien we dat de inspectie moet gebeuren vanuit inspectieputten die buiten het bekken zitten. Andere systemen opteren voor een inspectiepunt van een vrij kleine diameter. Met de Quadro Control vermijd je de problemen en nadelen die bovenstaande methodes met zich meebrengen

De Quadro Control en Quadro Control ST zijn de bijpassende inspectieputten die horen bij ons systeem van de Rigo-fill. Ze worden aangeleverd op dezelfde afmetingen (L x Br) van 1 blok en kunnen bijgevolg zonder problemen ingepast worden in een bekken. De hoogte wordt aangepast in functie van de hoogte van het infiltratiebekken. Om de Quadro Control op te hogen wordt gebruik gemaakt van een ophoogbuis met binnendiameter 500 mm ! Deze diameter hebben de firma’s die reinigingen uitvoeren echt nodig om op een goede en correcte manier te kunnen werken.

De Quadro Control kan voorzien worden van in-en uitgaande aansluitingen, overstortconstructie,… Ook gietijzeren deksels of roosterdeksels kunnen aangeboden worden. In combinatie met het roosterdeksel kunnen we ook een vuilvanger aanbieden die vermijdt dat grof vuil van het straatoppervlak in het bekken terecht komt.
Voor de leidingen (RWA en DWA) werd gekozen om gebruik te maken van 2 systemen : volwand PP-materialen en de dubbelwandige collectorbuizen Stormpipe. Ook alle inspectieputten van Ø 630 mm en Ø 800 mm voor beide leidingssystemen werden door ons aangeleverd.

Voor de 5 verschillende infiltratiebekkens (ca. 400 m³) werd ook telkens de Quadro Control en het specifieke geotextiel voor infiltratie mee aangeleverd.

Wenst u meer informatie met betrekking tot onze producten. Had u graag advies of bijstand gekregen omtrent specifieke materialen. Wij helpen u bij het bepalen van dimensionering en de keuzen van de producten. Hiervoor streven we naar kwalitatieve en duurzame oplossingen !

Foto’s